www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 13.07.2018.

Уживајте у музици на ЕXИТ-у без дроге

Министар здравља Златибор Лончар апеловао је на све посетиоце музичког фестивала ЕXИТ да уживају у музици без употребе дроге и психоактивних супстанци.

Он је рекао да су анкете показале да две трећине посетилаца тог музичког фестивала који долазе из земаља ЕУ је имало додира са догом, из од 47 одсто посетилаца из бивше Југославије је имало контакта са наркотицима.

"Мислимо да то може да се промени. Мислимо да је ово врхунски фестил и да може да буде још бољи без кориштења дроге и психоактивних супстанци. То је наш апел свима да могу да уживају у музици, да могу да уживају у фестивалу без додатних супстанци", поручио је министар здравља.

Лончар је истакао да родитељи морају да знају који су то разлози због којих млади пробају дрогу. Ту су на првом месту - радозналост, затим, да би ушли у неко друштво, недовољно активности, породични проблеми.

"Апелујемо на родитеље да испрате где иду њихова деца, с ким иду шта раде. Неопходно је да погледају истини у очи. Ниједан се проблем неће решити сам од себе. Морају да воде рачуна да имају контакт са децом, са њиховим друговима, да причају са њима", истакао је он за ТВ Прва.

Подсећа да се промене на младима који конзумирају дрогу морају приметити и да увек постоје приомене у понашању или су деца депресивнија или су расположенија него иначе.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана