www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 05.05.2009.

КАМПАЊА ПОСВЕЋЕНА ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ДУВАНСКОГ ДИМА 2008/2009. ГОДИНА


На овој страници можете оставити ваше коментаре поводом кампање за борбу против пушења у Републици Србији.

Покажи послате коментаре (8)
Vesna 1.12.2012. - 18:9
Zašto lekari i sestre bez ikakvih sankcija puše u Domu zdravlja u Vinči?
Ištvan 4.11.2011. - 23:54
Radim u pozoristu. Prethodna dva dana moje radno mesto bilo puno duvanskog dima. Gostovali smo u Nišu na prvoja glumijadi. usao sam u njihov klub pušilo se ušao u garderobu pušilo se,otišli smo na organizovanu većeru nisam mogao disati od dima iako smo sedeli u delu gde je bilo za nepušače. U odlasku kao i u povratku naš zaposleni vozač u autobusu je non stop pušio i kao i neki drugi. Pritom sam prethodni dan zbog toka što sam mu ukazao da to nesme da čini opsovao i pogrdnim rećima nazvao. Inače sam zadužen za kontrolu zabrane pušenja u Zrenjaninskom pozorištu. Kome da pišem prijave jer za sve koje sam zaveo niko nije sankcionisan po zakonu. Večeras posle predstave u Zrenjaninu naše radne prostorije pune duvanskog dima koji je izlazilo iz našeg internog kluba u kojoj se do juče nije pušilo. Ugledamo se na Niš i na mnoga druga pozorišta gde se zakon ne poštuje. Živeo novi zakon ajde svi da je kršimo ta nema nikog da nas kazni. Hvala ministarstvu što se brine o našem zdravlju ali nema ko da nas zaštiti.
Tomašević Branislav 13.10.2011. - 13:11
Zašto država ne pokuša da promovišete metod Allena Carra "easyway" koji izgleda kao jedini delotvoran, i uz pomoć koga se bukvalno može izlečiti svet? Predlažem zaposlenima u Ministarstvu, kao i svim članovima Vlade, koji su zavisni od nikotina, da pročitaju knjigu LAK NAČIN od Alana Kara i da sami odluče šta je bolje da promovišu(ako im dozvole industrije duvana).
lazar 11.5.2011. - 14:25
Zasto za ime bozije ne ucinite neki napor da primenite zakon koji je donet a apsolutno se ne postuje, pa dovoljno govori cinjenica da od pocetka primene do sada nije napisana ni jedna kazna ..... Sta rade inspekcijske sluzbe i komunalna policija
vesna 13.4.2010. - 15:19
i ja asam u istom slucaju radim u domu zdavlja u babusnici gde glavna sestra doma zdravlja samo pusi i nista drugo ne radi. to je ogledalo doma zdravlja.
miroslav 20.10.2009. - 23:20
Ocigledno je da smo mi nepusaci ugrozena vrsta i da nas od bahatosti pusaca ama bas niko ne stiti, primer za to su i predhodni komentari, zmislite i obrazovne institucije a da stvar bude jos gora govori i moj primer, Ja se kao doktor specijalista deset godina uporno borim da dobijem jednu prostoriju za nepusace na mom odeljenju i naravno od toga nema nista. Pusi se svuda i na svakom mestu pa cak i u ambulantama i ispred operacionih sala. Ako se ja nemogu izboriti sa lekarima a da mi jos niko pri tome ne pomaze ko jos veruje u kakve zabrane pusenja na javnim mestima. To je utopija i cisto zamajavanje.
Jovanka 26.8.2009. - 9:30
Radim u PTT-u i imam ogroman problem sa pusacima. Nas dvadesetak radi u jednoj prostoriji koja je pregradjena paravanima.Imam alergije na duvanski dim, ali to nikoga ne zanima. Kako se zastititi od tih monstruma?Zasto nikad niko nije dosao u Ptt da malo uplasi pusace? Verujem da je novcana kazna najbolji nacin da se postuju zakoni. pozz
Izabela Matijevic 22.8.2009. - 3:12
Postovani, opste je poznato da pusenje predstavlja ozbiljan problem danasnjice ali neko mu zaista mora stati na put i zastititi nas nepusace. Ja sam student Filoloskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i primorana sam da budem pasivan pusac svakog radnog dana. Od ulaska na Fakultet suocavam se sa dimnim oblacima kud god da se okrenem, shto od strane studenata, sto od strane profesora. Naravno, pusenje na Fakultetu jeste zabranjeno, ali to "regulisu" samo natpisi na zidovima koje pusaci uzimaju zdravo za gotovo. Molim da se nesto protiv ovog problema preduzme jer govorimo o direktnom ataku na zdravlje stotine mladih ljudi. Hvala unapred.
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана