www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 05.05.2009.

Нацрт Закона о контролисаним супстанцама

На овој страници можете оставити ваше коментаре у вези нацрта Закона о контролисаним супстанцама.

Текст нацрта закона
Нацрт Закона о контролисаним супстанцама (doc) 432 KB
Покажи послате коментаре (4)
N.N. 14.1.2012. - 11:11
Zabrana pušenja u zdravstvenim ustanovama - čista smejurija koju niko ne poštuje.Možda su nepušači i više ugroženi u pojedinim ustanovama jer svaka služba ima neku "tajnu" sobu za pušenje,a koja je često i prostorija koju koriste i nepušači tako da je koncentracija duvanskog dima još i veća nego ranije jer se svi pušači tu slivaju! Kako god nepušači su u svakom slučaju ugroženi i obeleženi kao negativci od strane pušača! Zamislite takvu -tajnu- sobu u stacionaru gde u susednim sobama leže pacijenti koji hteli ili ne moraju da udišu dimove cigareta. Koliko sam ja video od tog zakona je ispoštovano samo da se svuda izlepe nalepnice o zabrani pušenja!!
N.N. 14.1.2012. - 11:8
Zabrana pušenja u zdravstvenim ustanovama - čista smejurija koju niko ne poštuje.Možda su nepušači i više ugroženi u pojedinim ustanovama jer svaka služba ima neku "tajnu" sobu za pušenje,a koja je često i prostorija koju koriste i nepušači tako da je koncentracija duvanskog dima još i veća nego ranije jer se svi pušači tu slivaju! Kako god nepušači su u svakom slučaju ugroženi i obeleženi kao negativci od strane pušača!
NVO "Veza" 20.11.2009. - 17:56
Poštovani, NVO „Veza“ već sedam godina uspešno sprovodi program Smanjenja štete na teritoriji grada Beograda uz saglasnost Ministarstva zdravlja. Tokom prethodnih godina, bavili smo se nekim od gorućih pitanja bolesti zavisnosti. Stekli smo uvid u probleme i diskriminiciju sa kojima se svakodnevno susreću injektirajući korisnici droga. Zbog svega toga, pozdravljamo potez Ministarstva zdravlja da zakonski uredi oblast i time doprinese boljoj implementaciji Strategije za borbu protiv droga. Takođe, smatramo da bi Zakon o kontrolisanim supstancama trebalo da uvrsti u zakonsku regulativu program Smanjenja štete kao i deo o posedovanju ilegalnih supstanci za sopstvenu upotrebu u cilju kontrolisanja ili ublažavanja teže zavisnosti. Posedovanje bi se, u datom slučaju, ticalo isključivo tog lica, pri čemu se ne bi ulazilo u prava trećih osoba. Time bi zakon na jasan način dekriminalizovao bolest zavinosti i sa njom povezano posedovanje za ličnu upotrebu, što bi olakšalo i učinilo efikasnijim rad drugih državnih organa. Nadamo se da ćete naše komentare razmotriti i usvojiti. NVO Veza vam stoji na raspolaganju da svojim iskustvom i znanjem, pomogne u izradi Zakona o kontrolisanim supstancama.
Spomenka Ciric-Jankovic 10.11.2009. - 10:9
Postovani, Moj komentar se odnosi na deo zabrane proizvodnje pod popularnim nazivom magicnih pecuraka, angleski magic mushroom, cija je primena poznata i kod mladih u nasoj zemlji, mada nije suvise rasirena ( prema podacima iz ESPAD 2008 istrazivanja). Primetila sam da se u zakonu pominje samo jedna vrsta, psilociba, a istina je da u prirodi postoji veliki broj razlicitih vrsta koje poseduju psihoaktivne supstance. Molim vas da u tom kontekstu razmotrite moj komenkar. Srdacan pozdrav, Spomenka Ciric-Jankovic ESPAD koordinatorka za Srbiju
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана