www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 20.10.2010.

Отворен први међународни конгрес стоматолога Србије

Први међународни конгрес стоматолога Србије отворен је вечерас у Београду у Сава центру. На тродневном конгресуће учествовати преко 1000 учесника из региона, који ће дискутовати о резултатима научних и стручних истраживања из свих стоматолошких дисциплина, истакао је на свечаном отварању председник конгреса и Удружења стоматолога Србије, проф.др Обрад Зелић.

Професор Зелић је истакао да је стоматологија Србије и целог региона једна од ретких дисциплина у науци која се налази у светском врху и да нема стоматолошке интервенције која се не изводи и код нас.

Државни секретар Министарства здравља, др Периша Симоновић, свечано је отворио конгрес и најавио да ће поред стручног дела на конгресу бити упоређивана домаћа достигнућа са достигнућима у окружењу и европском региону и да ће скуп послужити за размену искустава у погледу финансирања стоматолошке делатности.

На конгресу ће бити одржана и предавања по секцијама Српског лекарског друштва, а последњег дана, у суботу 23.октобра, планирана је презентација најсавременијих научних истраживања у којој ће учествовати професори из Немачке, Грчке, Босне и Херцегвине и Словеније.

Покажи послате коментаре (2)
jelena 23.10.2010. - 15:2
Da, konacno kongres,ali opet u Beogradu,nikakao malo juznije,sto se tice nas juznije od prestonice opet dosta para za kongres ,koje vrlo tesko zaradjujes,kao pocetnik,a moras da skupljas bodove , moras da se edukujes i placas seminare sto evra,a je zaradjujem jedva dvesta,da li uopste ovov nekog zanima,da li uopste ovov neko cita,da li neko cuje ili ne,pitam se ja
осмех 21.10.2010. - 23:18
коначно конгрес за који вам не треба пар стотина евра да бисте чули шта је ново јер не морате да путујете преко света
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана