www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.11.2011.

Предлог Закона о здравственој исправности предмета опште употребе

На овој страници можете оставити ваше коментаре у вези предлога Закона о здравственој исправности предмета опште употребе.

Текст предлога закона
Покажи послате коментаре (4)
slavko abc ruski krstur 4.4.2012. - 13:31
stalni sam radnik preko 10godina,zdravstvena knjizica mi je bila overena do 31marta.juce zena bila kod lekara i jedva prosla sto je i ok.mene interesuje kome treba da se zalim,u firmi strajkujemo od septembra nismo dobili platu idemo na poso svakok dana u trpezariji smo i mirnim putem trazimo svoja prava.vlasnik nam javno kaze da nece overiti knjizice.zalili smo se svugde i niko nista ne reaguje(u ministarstvo kojekakve inspekcije rada)nemogu da verujem da nemam nikakva prava...ako neko ima ideju savet kome da se obratim nek se javi napise komentar bilo sta hvala0641462503
ALEKSANDRA DRAČAR SANITARNO EKOLOŠKI INŽINJER 23.3.2012. - 18:45
PODRŠAVAM ZAKON SAMO SE PITAM KAKO SANITARCI DA DOĐU DO POSLA ,GDE GOD SAM PITALA ZA NAS NEMA POSLA .PREDAJ TE SIVI ALI NENADAJ TE SE PREVIŠE.BAŠ SAM RAZOČARANA .IZGLEDA DA SMO DŽABE UČILI.
Slavisa 4.11.2011. - 9:57
PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA ("Sl. glasnik RS", br. 79/2010) Član 8 Reklamna poruka za lek, odnosno medicinsko sredstvo iz člana 7. ovog pravilnika čije je reklamiranje dozvoljeno, mora da sadrži jasnu informaciju da je proizvod koji se reklamira lek, odnosno medicinsko sredstvo i ne sme da dovede u zabludu. Reklamna poruka iz stava 1. ovog člana najmanje sadrži informacije koje se odnose na: 1) ime leka, odnosno naziv medicinskog sredstva, u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast lekova i medicinskih sredstava; 2) način primene i podatke koji su neophodni za pravilnu upotrebu leka, odnosno primenu medicinskog sredstva; 3) vidljivo, čitljivo i razumljivo napisano, nacrtano ili govorno upozorenje pacijentu ili korisniku da pažljivo pročita uputstvo za lek i uputstvo za upotrebu medicinskog sredstva i da se o mogućem riziku, kao i o neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetuje sa lekarom, ili farmaceutom, a za veterinarske lekove - sa veterinarom. Reklamna poruka iz stava 2. tačka 3) ovog člana sadrži upozorenje koje glasi: "Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom, a za veterinarske lekove - sa veterinarom". Upozorenje iz stava 3. ovog člana mora biti obeleženo pojačanom bojom u odnosu na drugi deo reklamne poruke i uokvireno u veličini najmanje jedne desetine reklamne poruke, ispisano slovima odgovarajuće veličine, tako da je upozorenje moguće normalno uočiti i nije ga moguće prevideti. Upozorenje iz stava 3. ovog člana u reklamnim porukama u elektronskim medijima potrebno je prikazati samostalno i u posebnom kadru uz prateću glasovnu poruku identičnog sadržaja. Zasto u pravilniku nije definisano koliko sekundi treba minimalno da traje upozorenje !!!! Ovo upozorenje se cita brzinom svetlosti jer oglasivaci ne zele da plate vreme za citanje ovog nametnutog im upozorenja. DEFINISATI MINIMALNO VREME U SEKUNDAMA KOLIKO MORA DA TRAJE CITANJE UPOZORENJA i to vazi za sve reklamne poruke !!!!!!!!!!
Златомир Росић, председник Друштва санитарно-еклошких инжењера и техничара Војводине 3.11.2011. - 18:14
ПОЗДРАВЉАМО ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА О ЗДРАВСТВЕНОЈ ИСПРАВНОСТИ ПОУ ЈЕР ЈЕ БИЛО ПОТРЕНО ТО УЧИНИТИ СА ПРЕСТАНКОМ ВАЖЕЊА ДЕЛА ЗАКОНА О ЗДРАВСТВЕНОЈ ИСПРАВНОСТИ Ж.Н И П.О.У. И ДЕЛА ЗАКОНА О ЗДРАВСТВЕНОМ НАДЗОРУ НАД Ж.Н. И П.О.У. ЗАКОН ЈЕ ВРЛО ДОБРО УРАЂЕН. МЕЂУТИМ СВЕ ЈЕ У ЊЕМУ ПРЕДВИЂЕНО ШТА ТРЕБА ДА РАДЕ САНИТАРНИ ИНСПЕКТОРИ АЛИ ЗАКОН О САНИТАРНОМ НАДЗОРУ НИЈЕ ИЗМЕЊЕН И НЕ ЗНА СЕ КО МОЖЕ ДА БУДЕ САНИТАРНИ ИНСПЕКТОР. ПОГЛЕДАЈТЕ У ВАШУ СИСТЕМАТИЗАЦИЈУ РАДНИХ МЕСТА У СЕКТОРУ ЗА САНИТАРНИ НАДЗОР И ЈАВНО ЗДРАВЉЕ И ВИДЕЋЕТЕ ДА НАШИХ ЗВАЊА НЕМА А ДА МИ РАДИМО ТАЈ ПОСАО (САНИТАРНО-ЕКОЛОШКИ ИНЖЕЊЕРИ-СПЕЦИЈАЛИСТИ). ТО ЈЕ ВРЛО ЗАБРИЉАВАЈУЋЕ. СПРОВОДИМО ЗАКОН А НЕМА НАС У ЗАКОНУ? МОЛИМ ВАС РЕАГУЈТЕ. СРДАЧАН ПОЗДРАВ.
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана