www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 02.04.2013.

Предлог Закона о правима пацијената

На овој страници можете оставити ваше коментаре у вези предлога Закона о правима пацијената.

Текст нацрта закона

Предлог Закона о правима пацијената (doc) 169 KB
Покажи послате коментаре (8)
Vasic Zoran 3.6.2013. - 22:17
Samo jedan clan ovog zakona je nedovrsen i ostavlja mogucnost za manipulaciju sa decom.Dodajte dopunu clana 24 . dopuna bi trebalo da se manipulacija decom mladjim od 18 god okarakterise kao krivicno delo. I jos definisati odluke kao sto su doniranje organa,maloletne trudnice i neke druge koje roditelj mora potpisati i odobriti. U nekim situacijama dolazi do nudjenja velikog novca detetu od 15 god i tu se gubi svaka sposobnost o rasudjivanju. Cuvajte nasu i vasu decu ona su nam najvece blago sve ostalo nam je trulo.
Jovan Rodic 20.5.2013. - 18:4
Ja sada mozda necu biti u prvu sto ovo pitam ovde ali eto vi izvinite . Davalac sam krvi godinama 87 do sada sam dao i do sada je u bacu moglo da ide kad ides kod specijaliste na pregled da se ne placa ali naas direktor ambulante u bacu je to ukinuo i sada moramo placati jer je navodno ambulanta duzna pa ce preko nasih ledja da se naplate to je sramota i bruka umesto da nas ima sve vise davalaca oni teraju i o0vo malo sto je ostalo.Ja sam hteo i donatorsku karticu da dam ali ovima u bacu ne dam nista ama bas nista da nebi bio vulgaran hvala lepo i jos jednom oprostite sto svi moraju da citaju sramotu BACA
Una 16.5.2013. - 23:35
Sto se tice prava pacijenata da bira lekara, zar ne bi bilo mnogo bolje da korisnici zdravstvene zastite imaju mogucnost da izaberu lekare specijaliste koji su Im potrebni nezavisno od mesta na kome imaju otvoren karton kod lekara opste prakse. Osiguranje bi pokrivalo usluge izabranog lekara koji je pacijentu potreban I koji mu uliva najvise poverenja bez obzira gde se on nalazi. Konkretno, osvrnucu se na problem koji imaju studenti koji su navrsili 26 godina zivota I izgubili pravo da se lece na studentskoj poliklinici. Najveci problem, po mom misljenju, javlja se na odeljenju psihijatrije I neuropsihijatrije. Sta da radi student koji se leci na tom odeljenju i ima lekara u koga ima puno poverenja I napreduje sa terapijom. Sta se desava sa njim? Psihijatri nisu lekari opste prakse pa da danas idemo danas kod jednog, a sutra kod drugog, tu se stvara poseban odnos izmedju lekara I pacijenta. Mada mnogima tesko pada I da promene lekara opste prakse, zubara nebitno upravo zbog poverenja koje su stekli. Zato smatram da treba omoguciti slobodan izbor pacijentima bez ogranicenja, cije bi pozitivne posledice bile visestruke, a sto bi se narocito odrazilo na poboljsanje komunikacije na relaciji lekar-pacijent.
Bojan Stajic 27.4.2013. - 22:53
Postovani Dusane,konstatacija o tome ko ima vece znanje,sa drzavnih ili privatnih fakulteta koju ste izneli je u najmanju ruku smesna,jer znanje zavisi od coveka i njegove spremnosti da uci.Kakve sam ja ljude sretao,a diplomirali na ,,drzavnom"faksu,a takve su neznalice da je to strasno,a i obrnuto naravno.Zato nemojmo generalizovati,vidimo dokle nam je zdravstvo doslo pod vodjstvom ,,sa drzavnih". Verujte mi da su nam promene neophodne,i to korenite.Potpuno se slazem sa vama kolegenice Ema.Sta doktor zna o ekonomiji,rukovodjenju i upravljanju,naravno vrlo malo,zato treba prepustiti ljudima koji su se skolovali za to,da to i rade kao sto je na zapadu. Ali mi smo u zemlji Srbiji gde je bolje da sve propadne nego da se mi menjamo. Oprostite na opsirnosti,sa pozdravom!
Ema 26.4.2013. - 7:31
Kolega zdravstveni menadžer zna gde je nama mesto . Mi smo edukovani za za nov način rukovođrnja primenljiv kroz kroz princip dvojnog vođstva gde imamo poslovnog rikovodioca -ZDRAVSTVENOG MENADŽERA i stručnog rukovodioca LEKARA kakao bi timskim radom unapredili rad u svojoj ustanovi.
Dušan 18.4.2013. - 8:2
I sami kažete - mesto Vam je u "menadžmentu", u upravljanju. Ostavite pravna tumačenja pravnicima. A plate...nikako ne mogu biti identične onih sa privatnih fakulteta i nas koji smo diplomirali na državnom fakultetu, jer ni znanje nije isto.
Ivica 14.4.2013. - 16:0
Slažem se sa konstatacijom prethodnika. Nevorovatno je i to da postoje privatni fakulteti sa 3 sa 4 i sa 5 godina školovanja za zvanje diplomirani. Ministarstvo zdravlja svima daje identičnu zaradu. Potrebno je uraditi izmenu koeficijenata ovih grupa hitno
Bojan Stajic 2.4.2013. - 21:32
Mislim da savetnik za prava pacijenata ne treba da bude iskljucivo pravnik,zasto se onda skoluju mladi na menadzmentu u zdravstvu,a zvanje im je dipl.ekonomista,i gde je njihovo mesto u sistemu zdravstvene zastite. Pitam jer sam i ja jedan od njih,diplomirao sam menadzment u zdravstvu i stekao zvanje dipl.ekonomista sa menadzmentom u zdravstvu,pa gde sam ja u ovom sistemu? Sa postovanjem.
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана