www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 15.09.2015.

Радна група за борбу против корупције у здравству

Министарство здравља формирало је Радно тело за борбу против корупције у систему здравства. Председник Радног тела је министар здравља асс др Златибор Лончар, а главни координатор је Марио Спасић, генерални директор Савета за мониторинг људских права и борбу против корупције - Транспарентност.

Задаци Радног тела су:
  • да спроводи активности везане на сузбијању корупције и свих видова злоупотребе у здравственом систему,
  • да заузме ставове, даје мишљења и прати мере које се предузимају са циљем сузбијања корупције и злоупотреба,
  • да разматра призужбе пацијената и заинтересованих страна на постојање коруптивних елемената и њихово процесуирање,
  • да обавља координацију између Министарства и здравствених установа у циљу сузбијања корупције и злоупотреба,
  • да обавља сарадњу са државним органима, удружењима пацијената, удружењима грађана, струковним коморама и др.
Покажи послате коментаре (5)
Pošteno 7.10.2015. - 19:45
Predlažem da ministarstvo raspisuje konkurse i odlučuje o prijemu zdravstvenih radnika, jer tu je najveća korupcija. Direktori primaju one sa debelom vezom ili debelim novčanikom...Neka svaki konkurs bude transparentan. Ljudi čekaju godinama posao, a zapošljavaju se oni koji tek završe školu( med. sestre), bez radnog iskustva i licence... Neka se pri ministarstvu formira grupa koja će u Beogradu odlučivati o svakom konkursu...
Anonimous 19.9.2015. - 11:45
Ja bih proverio Dom zdravlja Dimitrovgrad, tj. uporedio bih kadrove ugovorene sa RFZO u poslednjih nekoliko godina i kadrove koji su stvarno u to vreme bili zaposleni u tom domu zdravlja. Osnovana je sumnja da je budžet R. Srbije oštećen za milionsku sumu zbog ugovaranja nepostojećih kadrova kao i kadrova koji ovom domu zdravlja ne pripadaju po planu mreže zdravstvenih ustanova.
Korisnik 18.9.2015. - 17:4
Obisao sam mnoge Domove Zdravljai zdravstvene ustanove ali korupciju,nerad i neorganizaciju koju postoji u Vranjskom Zdravstvenom Centru,verujte ,nigde necete videti.Komisiji ce trebati puno vremena da napravi bar mali pomak po tom pitanju,pod uslovom da odmah krene sa radom,jer uslovi u kojima se pacijenti tamo lece,su krjanje necivilizovani a o uslovima za rad da ne govorim.Velika podrska radnoj grupi i puno uspeha.
Anonimus 17.9.2015. - 13:49
Poštovani, predlažem da radna grupa prvo pregleda tender za IZIS.
Ema Popovic 16.9.2015. - 16:43
Ako ne znate odakle da pocnete-pocnite od doma zdravlja "dr Milenko Marin" iz Loznice i zaposljavanja BEZ JAVNOG OGLASAVANJA I KONKURSA!!!!!!!!!!!!!!!
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана