Завод за јавно здравље «Тимок»

На основу члана 192. Закона о раду (“Службени гласник Републике Србије” бр. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 и 75/2014), члана 7. и 8. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Рeпублика Србија (“Сл. гласник РС“, бр. 96/2019), члана 22. Статута Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, Закључка 51 број: 112-4263/2022 од 30. маја 2022. године Комисије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, важећег Кадровског плана Заводa за јавно здравље «Тимок» за  2018. годину бр. 112-01-200/2018-02 од 20. августа 2018. године и Одлуке директора Завода бр. 3-1631-1/22 од 27.06.2022. године, овим Завод за јавно здравље «Тимок» Зајечар, расписује

 

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

два извршиоца на одређено време до 30.09.2022. године и то:

 

 

I  Једног извршиоца на радном месту: Виши хемијски техничар у Центру за хигијену и хуману екологију - Одељење за санитарну хемију и екотоксикологију, са пуним радним временом, на одређено време због повећаног обима послова, са следећим описом послова:

Врши све послове и потребне припремне радње и изводи према писаном поступку физичко-хемијске анализе узорака из делокруга рада Одељења самостално и као асистент аналитичару.  Преузима материјале за аналитичка испитивања, евидентира и припрема узорке за рад. Води прописану лабораторијску документацију (протоколе, радне налоге, радне свеске, евиденционе и контролне листе). Припрема узорке вода за пиће, базенских и вода за рекреацију, вода за разблаживање раствора за хемодијализу, подземних, површинских, отпадних и свих осталих узорака вода и обавља послове физичких, физичко-хемијских, хемијских и сензорских испитивања из домена рада лабораторијског техничара. Припрема узорке хране и обавља послове физичких, физичко-хемијских, хемијских и сензорских испитивања из домена рада лабораторијског техничара. Припрема узорке предмета опште употребе и обавља послове физичких, физичко-хемијских, хемијских и сензорских испитивања из домена рада лабораторијског техничара. Припрема узорке амбијенталног ваздуха и таложних материја из ваздуха и обавља послове физичких, физичко-хемијских и хемијских испитивања из домена рада лабораторијског техничара. Евидентира резултате лабораторијских испитивања. У свом раду користи рачунар за обраду података. Ради на баждарењу, контроли и одржавању опреме за рад. Ради на припреми и стандардизацији раствора и реагенаса. Ради на припреми амбалаже за узорковање према прописаним процедурама. Ради на пословима набавке лабораторијских хемикалија, лабораторијског посуђа и осталог потрошног материјала и врши надзор над залихама. Стара се о уредности радног места и опреме коју користи током рада. Учествује у извођењу свих активности везаних за увођење система квалитета према захтевима релевантних националних и међународних стандарда у области испитивања којима се Одељење бави.  Дужан је да врши фер и непристрасна испитивања, без предрасуда и не може да прихвата поклоне или други вид специјалног третмана због извођења лабораторијских испитивања.

Обавља и друге послове које захтева процес рада у Заводу по налогу руководиоца и њима одговара за свој рад. Дужан је да примењује процедуре и упутства система квалитета.

Поред општих услова за заснивање радног односа утврђених законом, кандидати треба да испуњавају и следеће посебне услове:

- завршен шести ниво квалификација – стечено више образовање са звањем: Инжењер технологије за воду и положен стручни испит пред комисијом Министарства здравља.

Заинтересовани кандидати преко Одељења за правне и опште послове Завода, уз пријаву  прилажу доказе о испуњености услова у неовереним фотокопијама:

- фотокопију дипломе (доказ о стручној спреми);

- фотокопију уверења о положеном стручном испиту;

- извод из матичне књиге рођених и матичне књиге држављана;

- кратку биографију са адресом, контакт телефоном, е-маил адресом.

 

II  Једног извршиоца на радном месту: Домар/Мајстор одржавања у Служби за правне, економско-финансијске, техничке и њима сличне послове - Одељење за правне и опште послове, са пуним радним временом, на одређено време због потреба рада, са следећим описом послова:

Обавља послове одржавања водоводних, канализационих и електричних инсталација, замењивања делова и арматуре, отпушавања сливника, пружа испомоћ у оправци сложенијих послова водоводне, канализационе и грејне инсталације, одржавања машина, обавља све послове у одржавању круга и парковских површина, стаза и тротоара. Води свакодневну евиденцију о стању објеката Завода. Пружа помоћ у оправкама зграде и уређаја, обавља бетонирање, малтерисање, кречење и замену црепова, салонита и сл. Ложење парних котлова чврстим горивом. Чишћење ложишта, потпаљивање и ложење ручним алатом или механизованим направама уз одржавање потребне количине горива и температуре. Избацивање пепела и одржавање уредности ложишта и радног простора. Унос угља и дрва. Употреба и одржавање средстава за заштиту на раду. Обавља и друге послове које захтева процес рада у Заводу по налогу руководиоца и њима одговара за свој рад. Дужан је да примењује процедуре и упутства система квалитета.

Поред општих услова за заснивање радног односа утврђених законом, кандидати треба да испуњавају и следеће посебне услове:

-  средње образовање, минимум трећи ниво стечених квалификација и положен стручни испит за рад са судовима под притиском (за послове руковања постројењем у котларници).

Заинтересовани кандидати преко Одељења за правне и опште послове Завода, уз пријаву  прилажу доказе о испуњености услова у неовереним фотокопијама:

- фотокопију дипломе (доказ о стручној спреми);

- фотокопију уверења о положеном стручном испиту за рад са судовима под притиском;

- извод из матичне књиге рођених и матичне књиге држављана;

- кратку биографију са адресом, контакт телефоном, е-маил адресом.

 

 Рок за подношење пријава за оба оглашена радна места је 8 дана од дана објављивања огласа код Националне службе за запошљавање Филијале Зајечар.

  Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврхе избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе. Подацима рукује и податке обрађује Одељења за правне и опште послове Завода. 

Пријаве слати на адресу: Завод за јавно здравље «Тимок» Зајечар, ул. Сремска бр.13, 19000 Зајечар, са назнаком „за оглас“, или лично доставити Одељењу  за правне и опште  послове на адреси Завода. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Кандидати који уђу у ужи избор биће позвани на разговор и проверу стеченог знања.

Приликом заснивања радног односа, изабрани кандидат је дужан да достави лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за које се прима.

Одлука о избору кандидата ће бити објављена на огласној табли Завода и на Wеб сајту Завода, а све потребне информације се могу добити у Одељењу за опште и правне послове Завода.  Оглас објавити на Wеб сајту Министарства здравља РС и на Wеб сајту Завода.

 

 

Директор Завода

Слађана Ристић