Дом здравља Трговиште

На основу Члана 119. Став 1. Тачка 12) Закона о здравственој заштити („СЛ.Гласник РС“ бр. 25/2019), а у вези са чл.116. истог Закона, на основу чл.18.19.20.21.22. и .27. став 1. тачка 12). Статута Дома здравља Трговиште бр.587 од 19.05.2022 год , Одлуке Управног одбора ДЗ Трговиште бр. 1596. од 08.09.2023 год., Управни одбор Дома здравља Трговиште на седници одржаној дана 08.09.2023.године расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора Дома здравља Трговиште

                                            на мандатни период од 4 године

 

А/ Подаци о установи

  - Дом здравља Трговиште  са седиштем у Трговишту ул.Краља Петра  Првог Карађорђевића бр. 81

- Матични број: 17863070    ПИБ:108558135

 

Б/ Кандидат за директора Дома здравља Трговиште (у да        љемтексту –кандидат-) бира се на радно место :

 

ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА , број извршилаца 1. (један)

 

 

Опис послова: Директор организује рад и руководи процесом рада,представља и заступа здравствену устаниву,одговоран је за извршење Финансијског плана и Програма рада Дома здравља, доноси одлуке из области јавних набавки у складу са Правилником и законом који се односе на јавне набавке. У складу са законом доноси одлуке о специјализацијама и ужим специјализацијама и другим стручним усавршавањима запослених у установи, одговоран је за законитост рада здравствене установе у складу са законом. Извршава одлуке Управног и Надзорног одбора, учествује у раду Управног одбора без права гласа, обавља друге послове у складу са законом.

 

В/  Место рада кандидата је Дом здравља Трговиште ул. Првог Карађорђевића бр. 81

 

Г/ Кандидат треба да испуњава услове:

 

  1. да је пунолетни држављанин Републике Србије

 

  1. да је доктор медицине,доктор денталне медицине,магистар фармације, биохемичар односно да је здравствени радник који има завршену специјализацију у складу са законом о Здравственој заштити или има високо образовање из области правних, економских или организационих наука.

 

  1. има завршену акредитовану едукацију из области здравственог менаџмента.

 

  1. има најмање пет година радног искуства као руководилац здравствене установе, односно руководилац организационе јединице у здравственој установи.

 

  1. није осуђиван, односно против којег се неводи истрага, односно против којег није подигнута оптужница за кривично дело утврђено законом.

 

  1. Није члан органа политичке странке.

 

Д/ Уз писану пријаву на јавни конкурс за директора, учесник јавног конкурса прилаже следеће доказе:

  • уверење о држављанству
  • извод из матичне књиге рођених
  • оверену фотокопију дипломе о завршеном факултету
  • оверену фотокопију дипломе о завршеној специјализацији
  • фотокопију лиценце,
  • сертификат којим се потврђује завршена акредитована едукација из области здравственог менаџмента,
  • потврда о радном искуству као руководилац здравствене установе, односно руководилац организационе јединице
  • доказ о неосуђиваности из надлежности МУП-а РС, Основног и Вишег суда.
  • писану изјаву да није члан орган политичке странке.
  • писану изјаву под пуном материјалном и кривичном одговорношћу о непостојању сукоба интереса у складу са чл.113 став 6. Закона о здравственој заштити.
  • кратку личну,радну и стручну биографију
  • кратке црте програма развоја Дома здравља Трговиште од 2022- 2026. годину.

 

Ђ/ Стручне способности, знања и вештине које се оцењују у изборном поступку  и начин њихове провере:

 -Стручна оспособљеност,знање и вештина кандидата за именовање директора оцењује се увидом у податке и доказе поднетим уз пријаву на јавни конкурс и усменим разговором са кандидатом у изборном поступку.

 

Е/ Изборни поступак

    - изборни поступак спроводи се само међу кандидатима који испуњавају услове за радно место директора дома здравља.

    - кандидатима међу којима се спроводи поступак избора доставља се писмено обавештење о томе када почиње изборни поступак,најмање пет радних дана пре дана отпочињања изборног поступка.

 

Ж/ Пријава са доказима о испуњености услова конкурса доставити препорученом поштом на адресу : ДОМ ЗДРАВЉА ТРГОВИШТЕ Улица КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ КАРАЂОРЂЕВИЋА бр.81 или на истој адреси сваког радног дана од 07:00 до 14:30 часова.

 

  • Кандидат подноси пријаву са доказима о испуњености услова конкурса у затвореној коверти , са назнаком „ЗА ОГЛАС“ , на начин да се приликом отварања коверте може утврдити да је коверта први пут отворена.
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати
  • Рок за подношење пријеве на конкурс је 8 дана од дана објављивања конкурса у –Службеном гласнику Републике Србије- једним дневним новинама које се дистрибуирају на целој територији Републике Србије, интернет страници Министарства здравља.
  • Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу је Мирослав Тасић тел.0606129820 или лично у просторијама управе Дома здравља Трговиште сваког радног дана од 07:00 до 14:30 часова.