Дом здравља „Нови Сад“

РАСПИСУЈЕ СЕ ЈАВНИ  ОГЛАС  ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ СА ПУНИМ РАДНИМ

ВРЕМЕНОМ НА ПОСЛОВЕ;

 

 

ЛАБОРАТОРИЈСКИ ТЕХНИЧАР – 4 (четри) извршиоца

 

Опис послова: узима узорке биолошког материјала, припрема узорке, реагенсе, подлоге и опрему за микробиолошка и биохемијска испитивања у здравственој установи и у оквиру теренског рада; припрема, одржава и врши контролу исправности лабораторијске опреме; одржава културе микроорганизама; ради на биохемијским и другим анализаторима; изводи лабораторијске анализе биолошког материјала, у складу са номенклатуром лабораторијских услуга на примарном нивоу здравствене заштите, о чему води прописану медицинску документацију; правилно одлаже медицински отпад; прима, информише и издаје смернице кориснику здравствених услуга о протоколу током узимања материјала, отвара медицинску документацију, наплаћује услуге и партиципацију, узима узорке биолошког материјала и припрема га за лабораторијске анализе. Припрема аутоматске анализаторе за рад и ради на њима, брине о исправности и хигијени апарата, као и радног поостора. Ради биохемијске, хематолошке, паразитолошке и анализе урина, уписује резултате анализа, води потребну лабораторијску документацију, прописане, евиденције. Благоврамено предаје новац, реовно води дневни извештај о броју и врсти лабораторијских анализа. Обавља и друге послове по налогу предпостављених у оквиру своје струке.У дислоцираним лабораторијама и у стану боленика: узоркује материјал на терену, транспортује га до матичне лабораторије у којој се обавља примопредаја истог. Врши транспорт биолошког материјала између организационих јединица лаботоријске службе, разноси требовања, обавештења и остали матријал, наплаћује услуге и предаје прикуљени новац.

 

Услови:

1.Средње образовање (лабораториски техничар)

2.IV степен стручне спреме

3.Положен стручни испит

4.Лиценца

5.Најмање шест месеци радног искуства у звању лабораторијски техничар.

 

Кандидати су обавезни да доставе писану пријаву на оглас са краћом биографијом. Уз пријаву поднети фотокопију дипломе о завршеној школи, уверење о положеном стручном испиту, фотокопију дозволе за рад-лиценце издате од надлежне коморе или решења о упису у комору (ако кандидат није у радном односу), доказ о радном искуству.

Избор између пријављених кандидата врши се на основу приложене документације из које се цени испуњеност услова.

Кандидати могу бити позвани ради пружања додатних података који могу бити потребни за одлуку о пријему (претходно искуство о раду, просечна оцена током школовања, дужина трајања школовања, познавање рада у електронском здравственом картону, додатно образовање или оспособљеност, итд.)

О избору кандидата одлучује директор.

Рок за пријаву на јавни оглас је 8 дана, од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом достављају се у затвореним ковертама на адресу: Дом здравља „Нови Сад“ Нови Сад, 21000 Нови Сад, Булевар цара Лазара бр.75, са назнаком „за јавни оглас радно место ЛАБОРАТОРИЈСКИ ТЕХНИЧАР на одређено радно време“.

Ако последњи дан рока пада у нерадни дан (субота и недеља) или на дан државног празника, рок за подношење пријаве истиче првог нарeдног радног дана.

Пријаве са непотпуним подацима и непотпуном документацијом ће бити одбијене као неисправне.

Пријаве које буду примљене у Дому здравља „Нови Сад“ после истека дана наведеног у овом огласу сматраће се неблаговременим и неотворене ће се вратити пошиљаоцу, са назнаком датума када су примљене у Дому здравља „Нови Сад“.

Одлука о избору кандидата биће донета у року од 30 дана од дана истека рока за пријаву кандидата и у истом року кандидати ће бити обавештени о избору.

 

 

ДИРЕКТОР

Прим. др Веселин Бојат

хирург-ортопед