ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЧАЧАК

На основу чл.24. Закона о раду („Сл.гл.РС“ бр.24/05, 61/05, 54/09, 32/13, 75/14, 13/17- Одлука УС, 113/17 и 95/18-аутентично тумачење) и чл.7 и 8 Посебног колективног уговора за здравствене установе („Сл.гл.РС“ број 96/19, 58/20-Анекс,135/22  и 2/24) и  у складу са Закључком Комисије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава Закључком 51 број: 112-508/2024 од 30.јануара 2024.године ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЧАЧАК расписује:

 

Ј А В Н И   О Г Л А С

за пријем у радни однос

 

  1.      ВИШИ САНИТАРНИ ТЕХНИЧАР/ САНИТАРНО ЕКОЛОШКИ ИНЖЕЊЕР

              1   Радни однос се заснива на неодређено време

2   Број извршилаца: 1

3   Радно време: пуно радно време

 

      Опис послова: према Правилнику о организацији и систематизацији послова Завода за јавно здравље Чачак у Центру за контролу и превенцију болести - Одељење за контролу и превенцију заразних болести са ДДД.

Опис посла

              Непосредно ради на спречавању и сузбијању заразних болести, у тиму са лекаром  специјалистом епидемиологом. Води одређену медицинску документацију. Помаже у изради планова рада и других оперативних планова. Спроводи епидемиолошке анкете код заразних обољења. Врши здравствени надзор над лицима у кућној изолацији. Ради на откривању и сузбијању масовних обољења. Саставља извештаје о свом раду (дневне, седмичне, месечне). Врши аналитичко-статистичку обраду епидемиолошких података и стручне документације, врши узорковање заразног материјала. Учествује у пословима из области здравственог васпитања које организује Завод.Обавља послове дезинсекције, дезинфекције и дератизације по епидемиолошким индикацијама, по уговорима и захтевима корисника услуга, врши требовање потребних материјала за ДДД, води евиденцију о потрошњи истог. Обавља и друге послове из делокруга своје струке по налогу претпостављених.

            УСЛОВИ: - завршена Виша медицинска школа смер санитарног техничара/струковни санитарно-еколошки инжењер,

                             - положен стручни испит,

                             - лиценца

                             - најмање 6 месеци радног искуства у наведеном звању

                             - познавање рада на рачунару

                             - положен возачки испит ” Б” категорије

 

 

  1. II.  ЛАБОРАТОРИЈСКИ ТЕХНИЧАР У ДИЈАГНОСТИЦИ

              1   Радни однос се заснива на неодређено време

2   Број извршилаца: 1

3   Радно време: пуно радно време

 

      Опис послова: према Правилнику о организацији и систематизацији послова Завода за јавно здравље Чачак У ЦЕНТРУ ЗА МИКРОБИОЛОГИЈУ –Одељење за клиничку бактериологију, паразитологију и микологију.

Опис посла

Обавља пријем и припрему узорака у лабораторији и на терену врши засејавање по дефинисаним параметрима из радне листе, врши контролу тачности евиденције узорка, секундарну обраду узорка, припрема и боји препарате за микроскопирање прикупља резултате испитивања које доставља на пријемно оделење. Задужен је за хигијену свог радног места.Врши узорковање биолошког материјала врши унос података у електронску евиденцију у Центру за микробиологију и на терену припрема узорке,реагенсе,подлоге и опрему за микробиолошка испитивања.             

Припрема, одржава и врши контролу исправности лабораториске опреме.Одржава културе микроорганизама.Изводи лабораторијске анализе биолошког материјала у складу са номенклатуром услуга на сва три нивоа здравствене заштите.Обавља и друге послове по налогу претпостављених.

          УСЛОВИ: Средње образовање -Средња медицинска школа, лабораторијски смер

            -положен стручни испит,

            - лиценца

           - најмање шест месеци радног искуства у наведеном звању

            -познавање рада на рачунару

            -положен возачки испит Б категорије                

 

 

             Уз пријаву кандидати достављају доказе о испуњењу наведених услова огласа:  

- оверену фотокопију дипломе о завршеној одговарајућој школи,

- оверену фотокопију уверења о положеном стручном испиту,

- оверену фотокопију решења о издавању лиценце,

- доказ о стеченом радном искуству од најмање 6 месеци у наведеном звању,

- фотокопију извода из матичне књиге рођених или венчаних (ако је дошло до промене           

    презимена),

- фотокопију личне карте или очитане податке с личне карте,

- фотокопију возачке дозволе

- доказ о познавању рада на рачунару-фотокопију сертификата ако поседује, а ако не поседује провера се врши непосредно код послодавца.  

        

                  Уз пријаву на оглас, кандидатi достављају и кратку биографију (CV) са адресом и контакт телефоном. 

                      РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ је 8 дана од дана објављивања на интернет страници Министарства здравља. Оглас ће такође бити објављен на огласној табли Националне службе за запошљавање филијала у Чачку.

            Пријаве са документацијом доставити у затвореној коверти, поштом или лично на адресу Завод за јавно здравље Чачак, ул.Краља Петра I бр.8 са назнаком “Пријава на оглас за пријем у радни однос “, а на полеђини коверта навести име и презиме подносиоца пријаве. 

Неблаговремене и непотпуне пријаве које не садрже тражене податке неће се разматрати.

Кандидати који испуњавају услове огласа, могу бити позвани на разговор ради пружања додатних података који могу бити важни за одлуку о пријему (претходно искуство о раду, додатно образовање или оспособљеност, просечна оцена у току школовања  и сл.), о чему ће бити телефонским путем обавештени.

            Коначну одлуку о избору кандидата за пријем у радни однос, донеће в.д.директор Завода за јавно здравље Чачак.          

                Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврхе избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе. Подацима рукује и податке обрађује Завод за јавно здравље Чачак.

Кандидати ће бити обавештени о избору у року који неће бити дужи од 30 дана.

 

 

ВД Директор

др Аксентије Тошић