Дом здравља Баточина

На основу члана 24. Закона о раду („Сл. гласник РС“, бр. 24/05, 61/05, 54/09, 32/13, 75/14, 13/17 – одлука УС, 113/17 и 95/18 – аутентично тумачење), члана 7. и 8. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе („Сл. гласник РС“, бр. 96/19 и 58/20 – Анекс I) и члана 23. Статута Дома здравља Баточина, директор Дома здравља Баточина, доноси

 

О Д Л У К У

О СТАВЉАЊУ ВАН СНАГЕ ОДЛУКЕ О РАСПИСИВАЊУ ЈАВНОГ ОГЛАСА ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ЗА РАДНО МЕСТО ДОКТОРА МЕДИЦИНЕ ИЗАБРАНОГ ЛЕКАРА

 

 

  • СТАВЉА СЕ ВАН СНАГЕ Одлука о расписивању јавног огласа за заснивање радног односа на одређено време за радно место Доктора медицине изабраног лекара бр. 02-45-2/21-01 од 21. 1. 2021. године.

 

  • Ова Одлука ће се објавити у листу „Послови“ Националне службе за запошљавање, на сајту Министарства здравља, на сајту Дома здравља Баточина и на огласној табли Дома здравља Баточина.

 

  • Ова Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

 

О б р а з л о ж е њ е

 

              Кадровским планом за Дом здравља Баточина за 2018. годину бр. 112-01-200/2018-02 од 20. 8. 2018. године у тачки 3. прописано је да је у Дому здравља Баточина број здравствених радника са ВШС и ССС и немедицинских административних радника који обављају послове за потребе обавезног здравственог осигурања изнад норматива прописаних Правилником о ближим условима за обављање здравствене делатности у здравственим установама и другим облицима здравствене службе. Истом тачком је даље прописано да се пријем, односно замена запослених радника који су у оквиру норматива прописаних Правилником, врши без подношења захтева Комисији, али у складу са кадровским профилом радника који се замењују, уз обавештење матичне филијале и надлежног завода за јавно здравље, а до броја запослених тог кадровског профила утврђеног кадровским планом.

              Дана 19. 1. 2021. године запослена др Бојана Обрадовић је започела боловање ради одржавања трудноће на терет средстава oбавезног здравственог осигурања, на основу чега су створени услови за заснивање радног односа са једним извршиоцем за радно место Доктора медицине изабраног лекара на одређено време до пворатка привремено одсутне запослене.

              На основу тога и у складу са тачком 3. Кадровског плана за Дом здравља Баточина за 2018. годину, дана 21. 1. 2021. године донета је Одлука о расписивању јавног огласа за заснивање радног односа на одређено време за радно место Доктора медицине изабраног лекара бр. 02-45-2/21-01, а без претходно прибављене сагласности Комисије јер доктори медицине нису у складу са тачком 3. Кадровског плана преко прописаних норматива.

              Дана 28. 1. 2021. године, Дом здравља Баточина добио је Кадровски план за Дом здравља Баточина за 2020. годину бр. 112-01-31/2020-02 од 24. 12. 2020. године, којим је повећан број доктора медицине који обављају послове за потребе обавезног здравственог осигурања. Тачком 3. прописано је да је у Дому здравља Баточина број доктора медицине, здравствених радника са ВШС и ССС и немедицинских административних и техничких и помоћних радника који обављају послове за потребе обавезног здравственог осигурања изнад норматива прописаних Правилником о ближим условима за обављање здравствене делатности у здравственим установама и другим облицима здравствене службе. Истом тачком је даље прописано да се пријем, односно замена запослених радника који су у оквиру норматива прописаних Правилником, врши без подношења захтева Комисији, али у складу са кадровским профилом радника који се замењују, уз обавештење матичне филијале и надлежног завода за јавно здравље, а до броја запослених тог кадровског профила утврђеног кадровским планом. Према томе, у складу са тачком 3. Кадровског плана за 2020. годину потребно је обратити се Комисији за сагласност за пријем у радни односа доктора медицине, било на неодређено време било на одређено време због замене запослених који су дуже одсутни, с обзиром да је број доктора медицине изнад норматива прописаних Правилником. Због свега тога, потребно је поништити јавно расписан конкурс за пријем у радни однос једног извршиоца за радно место Доктора медицине на одређено време до повратка привремено одсутне запослене, све док се не добије одговарајућа сагласност Комисије.

На основу свега наведеног, одлучено је као у изреци ове Одлуке.

 

 

ДИРЕКТОР

др Ана Аничић