ЗЦ Призрен

На основу члана   7. став 2. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе  за здравствене установе чији је оснивач Република Србија (''Сл. гласник РС'' бр.96/2019, ), у складу са Инструкцијом Министарства здравља бр.в120-01-151/2020-02 од 08.03.2021. године, на основу Одлуке о потреби заснивања радног односа бр. 18/01 од 13.09.2021. године расписује се:

ЈАВНИ ОГЛАС

за пријем у радни однос на одређено време  на пословима

  • Медицинска сестра/техничар у амбуланти – 2 извршиоца.

 Радни однос се заснива са пуним радним временом на одређено време због повећаног обима посла, а  најдуже до 31.12.2021 године

 

Опис послова :

 

Врши давање ињекција, води протокол о давању ињекција. Врши обрачун услуга о чему заједно са одговорном сестром сачињава извештај. Учествује у реанимацији пацијента, ради на ЕКГ апарату. По налогу лекара наставља прописану терапију у стану болесника и благовремено обавештава лекара о стању болесника. Врши фактурисање услуга. Одговорна је за дневну негу пацијената. Прати стање пацијента и о свакој промени обавештава надлежног лекара. По налогу ординирајућег лекара и главне сестре прати пацијента за време санитетског транспорта.  Води рачуна о исправности здравствене легитимације. Утврђује идентитет пацијента. Отвара,  проналази и доставља здравствене картоне лекару, уредно враћа картоне на своје место по обављеном прегледу, стара се о редоследу за прегледе водећи рачуна о хитним случајевима и тешким болесницима. Припрема ординацију лекара (доноси упуте, рецепте, припрема радни сто лекара). Упућује пацијенте на што краћи пут до добијања здравствене услуге. Попуњава заглавље рецепта, специјал. упута. Води дневник лекара, евиденције услуга, припрема фактуре и врши унос фактурисаних услуга. Прослеђује податке о малигним, заразним и хроничним болестима евидентичару заразних оболења - статистици. Све извештаје о раду сваког лекара доставља статистици. Одговара за чување документације до архивирања. Обавља и друге послове из своје струке по налогу претпостављеног. Информише пацијенте  који немају здравствено осигурање о сношењу трошкова здравствених услуга. Брине о чувању  података о здрављу  пацијената у складу са важећим законима.  Наплаћује услуге од неосигураних лица, као и партиципацију у складу са важећим прописима. Саставља извештаје. Врши фактурисање услуга.

Обавља и друге послове из домена своје стручне спреме по налогу непосредног руководиоца, односно директора.

 

Услови за заснивање радног односа за послове медицинске сестре/техничара:

- завршена средња медицинска школа у трајању од 4 године смер медицинска сестра/техничар;

- стручни испит;

- лиценца;

- најмање шест месеци радног искуства са завршеном средњом мдицинском школом;

- здравствена способност утврђена од стране надлежног здравственог органа у складу са законом.

 

Заинтересовани кандидати подносе у овереној копији:

  • Диплому o стеченом образовању ;
  • Уверење о положеном стручном испиту одговарајућег профила;
  • Уверење о држављанству РС не старије од шест месеци;
  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Извод из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме);
  • Кратку биографију са адресом, контакт телефоном, е-mail адресом;
  • Kao доказ о радном искуству (укључујући стручно оспособљавање и усавршавање) кандидати треба да доставе доказ/потврду послодавца.

         Уколико изабрани кандидат не достави горе наведене документе, са њим се неће засновати радни однос.

          Приликом заснивања радног односа, кандидати су дужни да доставе лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за које се заснива радни однос.

         Оглас објавити путем сајта Министарства здравља Републике Србије, путем сајта и огласне табле ЗЦ Призрен  и код Националне службе за запошљавање

          Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса на порталу Националне службе за запошљавање.

           Одлука о избору кандидата донеће се у року од 30 дана од дана истека рока за подношење пријава и иста ће бити објављена на веб-страници ЗЦ Призрен, као и на огласној табли установе.

           Кандидати који не буду изабрани неће бити посебно обавештавани о резултатима огласа. Приложена конкурсна документација неће се враћати кандидатима.

          Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

          Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврхе избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе.         Пријаве се подносе лично  или путем препоручене пошиљке  на адресу:

 

    Здравствени центар Призрен, Ораховац, ул. Драгутина Јанковића бб, са назнаком ''Пријава на конкурс ради заснивања радног односа''.

 

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ПРИЗРЕН

В.д. директора

др Љубиша Недељковић,

спец. интерне медицине