ДОМ ЗДРАВЉА АПАТИН

На основу члана 5., 6. и 7. и Колективног уговора за Дом здравља Апатин број: 01-245/2020 од 26.06.2020. године, а у вези са Инструкцијом Министарства здравља РС број: 120-01-151/2020-02 од 08.02.2022. године и Кадровским планом за Дом здравља Апатин за 2022. годину број: 112-01-64/2022-02 од 18.07.2022. године, те одлуком о потреби заснивања радног односа са новим запосленим број: 01-894/2022 од 18.08.2022. године, директор Дома здравља Апатин расписује:

 

ЈАВНИ ОГЛАС

за пријем у радни однос на одређено време

 

 

       1) ДОМАР/МАЈСТОР ОДРЖАВАЊА за рад у Здравственој станици Пригревица, 1 (један) извршилац са  скраћеним радним временом (37 часова) недељно, на одређено време до 1 (једне) године. За наведено радно место потребно је средње образовање, положен стручни испит за рад са судовима под притиском (за послове руковања постројењем у котларници).

Опис посла: Директно прима задатке од шефа Здравствене  станице  Пригревица и њему одговара за извршење истих.Одржавање зграде Здравствене станице и отклањање мањих оштећења. Обављање столарских послова и поправки.Обављање мањих електричарских послова и поправки.Предузимање мера за отклањање кварова пријављених од стране радника здравствене станице.У периоду зиме (15.10. – 15.04.) ложење котлова за централно грејање. Одржавање котлова у току ложења као и припрема истих (у току лета) за наредну сезону ложења.Обезбеђење и заштита зграде и имовине: свакодневно обилажење зграде здравствене станице и вршење контроле електричних, водоводних и канализационих инсталација и система за централно грејање и апарата.Предузима мере противпожарне заштите по налогу службеника за послове одбране, заштите и безбедности.Стара се о исправности уређаја и инсталација за противпожарну заштиту.Учествује у гашењу мањих пожара, а у случају да је пожар већих размера обавештава Ватрогасну јединицу.Обавезно присуствује при извођењу радова у зградама здравствене станице од стране дугих извођача.Обезбеђивање редовног изношења и уништавања смећа и пражњење септичких јама.По потреби утовар и истовар огрева и осталог материјала.Требовање материјала и алата потребног за обављање описаних послова и радних задатака.Вођење евиденције о утрошку материјала и достављање истог руководиоцу финансијско-рачуноводствених послова на крају сваког месеца.По потреби вози службени ауто у службене сврхе.

 

 

    2) МЕДИЦИНСКА СЕСТРА/ТЕХНИЧАР У АМБУЛАНТИ за рад у Служби здравствене заштите одраслих Дома здравља Апатин, 1 (један) извршилац са пуним радним временом (40 часова) недељно, на одређено време до 1 (један) месеца, а по Инструкцији Министарства здравља РС број: 120-01-151/2020-02 од 08.02.2022. године.

За наведено радно место потрбно је средње образовање, положен стручни испит, лиценца и најмање 6 месеци радног искуства у звању медицинска сестра/техничар.

Опис посла: Директно прима задатке од главне сестре службе здравствене заштите одраслих и њој је одговорна за извршење истих. Припрема стерилне шпатуле, тубусе и бризгалице, топломере, лекарске торбе (надокнада асортимана лекова и завојног материјала) потребних образаца и рецепата за рад лекара у ординацији и на терену. Прима пацијенте, утврђује идентитет истих на основу личне карте и здравствене легитимације. Издаје личне картоне пацијентима или отвара нове и уписује у регистар или протокол пролазних болесника. Попуњава заглавље рецепта, налога, упута и образаца, води здравствени регистар и евиденције. Врши тријажу болесника.Фактурише и наплаћује здравствене услуге и предаје новац на благајну Дома. Фактурише услуге страним заводима – води благајну.Води дневне и месечне извештаје услуга и посета пацијената, као и периодичне евиденције. Води десетодневне извешетаје потрошног материјала. Води књиге наркотика, води евиденцију заразних болести, малигних болести, психоза, води евиденције умрлих.Води прописане евиденције о новоотвореним картонима и одлагању у картотеци. Води посебну евиденцију осигураника на боловању за сваког лекара. Позива возаче санитетског возила за случајеве потребе превоза болесника. Врши пријаву несрећа на раду. Одговара за снабдевеност лековима и другим санитетским материјалом за рад у превијалишту и снабдевеност лековима и потребним материјалом лекара за терен – лекарска торба. Даје све врсте ињекција, даје инфузије. Превија ране свих врста и на свим деловима тела.Асистира лекару код малих хируршких захвата и других захвата – интервенције. Врши мобилизацију. Дестилише воду. Узима материјал за судске потребе (крв и урин). Сачињава месечне, тромесечне извештаје о утрошку ампулираних лекова, санитетског материјала  и дезинфекционих средстава и благовремено их доставља надлежној служби Дома.

 

  • Уз пријаву се подносе у зависности од радног места: оверена фотокопија дипломе о о завршеном средњем образовању, фотокопија уверења о положеном стручном испиту за рад са судовима под притиском (за послове руковања постројењем у котларници), оверена фотокопија уверења о положрном стручном испиту, оверена фотокопија лиценце, потврда о радном искуству у звању медицинска сестра/техничар, лична и радна биографија.

 

Пријаве на оглас се могу поднети лично у секретаријату Дома здравља Апатин, Нушићева бб, Апатин,  сваког радног дана од 08  до 13 часова или послати препоручено поштом на адресу: Дом здрављa Апатин, Апатин, Нушићева бб  са назнаком „За оглас“.

 

   Оглас се објављује: код: Националне службе за запошљавање-филијала Апатин, на веб сајту    Министарства здравља Републике Србије, огласној табли и интернет станици Дома здраља Апатин.

 

Оглас остаје отворен 8 дана и важи до 26.08.2022. године.  

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.