Дом здравља „Сремска Митровица“

На основу члана 7. Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, Аутономна Покрајина и јединица локалне самоуправе („Сл.гласник РС“, бр. 96/2019 и 58/2020 - Анекс I), члана 7 Колективног уговора код послодавца Дом здравља Сремска Митровица бр. 1440/1 од дана 26.07.2021. године и на основу сагласности Министарства здравља Републике Србије број 112-01-1482/2021-02 од 26.01.2022. године, Дом здравља „Сремска Митровица“ Сремска Митровица расписује

 

Ј А В Н И   О Г Л А С

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

СА ПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

 

ЗА СЛЕДЕЋЕ РАДНО МЕСТО:

 

 

  1. Виша медицинска сестра-техничар у Поливалентној патронажи – 1 извршилац

 

Радни однос се заснива на неодређено време са пуним радним временом.

 

ОПИС: Виша медицинска сестра-техничар у поливалентној патронажи помаже при раном откривању болести и спречавању болести као што су: заразне болести,  малигне неоплазме, нефропатије, прогресивна нервно мишићна оболења, психозе, болести уста и зуба и сл. Као и правовремено лечење и рехабилитацију у очувању здравља. У свом раду обухвата целу породицу у којој делује и као здравствени васпитач, односно бави се здравственом проблематиком породице. Води картоне трудница, породиља, одојчади, деце,  породице старијих од 65 година живота са додатним индивидуалним улошком за поједине категорије грађана и болести које служи одговарајућим службама и њиховом превентивном раду. Обавља здравствена просвећивања кроз практичну примену и разговор, нарочито код новорођенчади и одојчади у погледу исхране, неге и вакцинације. Спроводи контролу примене и потрошње ординирајућих лекова и даје савете код лечења болесника. Сигнализира ординирајућем доктору стање погоршања код болесника како би овај учинио посету истом или саветује одлазак на контролу. Води евиденцију остварених послова (посета породици или болеснику) и благовремено је доставља одговарајућим службама. Сараћује са свим службама у Дом здравља. Учествују у спровођењу превентивних програма и здравствено-васпитног рада у заједници. Врши унос у електронски картон-фактуру и одговара за тачност унетих података о пацијенту и обиму услуга Обављају и друге послове предвиђене програмом и планом рада службе. Одговара за свој рад главној сестри поливалентне патронаже и директору.

Радно место са повећаним ризиком.

 

Услови за заснивање радног односа

 

Високо образовање:

- на основним студијама првог степена (струковне / академске) по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године;

- на основним студијама у трајању од најмање две године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године.

изузетно:

- средње образовање здравствене струке у трајању од четири године и најмање 10 година радног искуства у области поливалентне патронаже,

- положен стручни испит, лиценца и најмање 6 месеци радног искуства у звању више односно струковне медицинске сестре са положеним возачким испитом „Б“ категорије.

 

 

Заинтересовани кандидати треба да, уз потписану молбу, приложе потребну документацију:

 

  • фотокопију дипломa о завршеном одговарајућем образовању
  • фотокопију уверења о положеном стручном испиту
  • фотокопију лиценце фотокопију лиценце или решења о упису у Комору,
  • фотокопију важеће личне карте
  • фотокопију извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме),
  • фотокопија важеће возачке дозволе за „Б“ категорију
  • доказ о некажњавању (издат од стране суда и МУП-а)
  • доказ о радном искуству,
  • детаљнију биографију (контакт телефон, адреса становања...).

 

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања огласа на интернет страници Министарства здравља. Пријаве се подносе поштом или лично, на адресу Дома здравља „Сремска Митровица“ Сремска Митровица, ул. Стари шор 65, са назнаком „ОГЛАС“.

Лице које буде изабрано, доставиће оверене фотокопије наведених докумената приликом пријема у радни однос и доказ да је здравствено способно за обављање наведених послова (лекарско уверење) приликом пријема у радни однос.

 

Непотпуне, неблаговремене и непотписане пријаве неће се разматрати.

 

 

ВД ДИРЕКТОР

ДОМА ЗДРАВЉА „СРЕМСКА МИТРОВИЦА“

др Адил Елхаг