Дом здравља Трговиште

На основу Члана 119. Став 1. Тачка 12) Закона о здравственој заштити („СЛ.Гласник РС“ бр. 25/2019), а у вези са чл.116. истог Закона, на основу чл.18.19.20.21.22. и .27. став 1. тачка 12). Статута Дома здравља Трговиште бр.587 од 19.05.2022 год , Одлуке Управног одбора ДЗ Трговиште бр. 1069. од 27.06.2023 год., Управни одбор Дома здравља Трговиште на седници одржаној 27.06.2023 године расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора Дома здравља Трговиште

на мандатни период од 4 године

 

А/ Подаци о установи

  - Дом здравља Трговиште  са седиштем у Трговишту ул.Краља Петра  Првог Карађорђевића бр. 81

- Матични број: 17863070    ПИБ:108558135

 

Б/ Кандидат за директора Дома здравља Трговиште (у да љемтексту –кандидат-) бира се на радно место :

 

ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА , број извршилаца 1. (један)

 

 

Опис послова: Директор организује рад и руководи процесом рада,представља и заступа здравствену устаниву,одговоран је за извршење Финансијског плана и Програма рада Дома здравља, доноси одлуке из области јавних набавки у складу са Правилником и законом који се односе на јавне набавке. У складу са законом доноси одлуке о специјализацијама и ужим специјализацијама и другим стручним усавршавањима запослених у установи, одговоран је за законитост рада здравствене установе у складу са законом. Извршава одлуке Управног и Надзорног одбора, учествује у раду Управног одбора без права гласа, обавља друге послове у складу са законом.

 

В/  Место рада кандидата је Дом здравља Трговиште ул. Првог Карађорђевића бр. 81

 

Г/ Кандидат треба да испуњава услове:

 

  1. да је пунолетни држављанин Републике Србије

 

  1. да је доктор медицине,доктор денталне медицине,магистар фармације, биохемичар односно да је здравствени радник који има завршену специјализацију у складу са законом о Здравственој заштити или има високо образовање из области правних, економских или организационих наука.

 

  1. има најмање пет година радног искуства као руководилац здравствене установе, односно руководилац организационе јединице у здравственој установи.

 

  1. није осуђиван, односно против којег се неводи истрага, односно против којег није подигнута оптужница за кривично дело утврђено законом.

 

  1. Није члан органа политичке странке.

 

Д/ Уз писану пријаву на јавни конкурс за директора, учесник јавног конкурса прилаже следеће доказе:

  • уверење о држављанству
  • извод из матичне књиге рођених
  • оверену фотокопију дипломе о завршеном факултету
  • оверену фотокопију дипломе о завршеној специјализацији
  • фотокопију лиценце
  • потврда о радном искуству као руководилац здравствене установе, односно руководилац организационе јединице
  • доказ о неосуђиваности из надлежности МУП-а РС, Основног и Вишег суда.
  • писану изјаву да није члан орган политичке странке.
  • писану изјаву под пуном материјалном и кривичном одговорношћу о непостојању сукоба интереса у складу са чл.113 став 6. Закона о здравственој заштити.
  • кратку личну,радну и стручну биографију
  • кратке црте програма развоја Дома здравља Трговиште од 2022- 2026. годину.

 

Ђ/ Стручне способности, знања и вештине које се оцењују у изборном поступку  и начин њихове провере:

 -Стручна оспособљеност,знање и вештина кандидата за именовање директора оцењује се увидом у податке и доказе поднетим уз пријаву на јавни конкурс и усменим разговором са кандидатом у изборном поступку.

 

Е/ Изборни поступак

    - изборни поступак спроводи се само међу кандидатима који испуњавају услове за радно место директора дома здравља.

    - кандидатима међу којима се спроводи поступак избора доставља се писмено обавештење о томе када почиње изборни поступак,најмање пет радних дана пре дана отпочињања изборног поступка.

 

Ж/ Пријава са доказима о испуњености услова конкурса доставити препорученом поштом на адресу : ДОМ ЗДРАВЉА ТРГОВИШТЕ Улица КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ КАРАЂОРЂЕВИЋА бр.81 или на истој адреси сваког радног дана од 07:00 до 14:30 часова.

 

  • Кандидат подноси пријаву са доказима о испуњености услова конкурса у затвореној коверти , на начин да се приликом отварања коверте може утврдити да је коверта први пут отворена.
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати
  • Рок за подношење пријеве на конкурс је 8 дана од дана објављивања конкурса у –Службеном гласнику Републике Србије- једним дневним новинама које се дистрибуирају на целој територији Републике Србије, интернет страници Министарства здравља.
  • Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу је Мирослав Тасић тел.0606129820 или лично у просторијама управе Дома здравља Трговиште сваког радног дана од 07:00 до 14:30 часова.

 

 

Председник Управног одбора

Мирослав Тасић,дипл.правник